РЕКЛАМА


Планинските села в Благоевградска област се топят заради липса на поминък. Тенденцията обхваща дори села като Рибново - eдно от най-живите селища и с най-много млади хора.

Заради ниските изкупни цени на тютюна много местни жители вече са в чужбина. Друга причина за миграцията според хората от селото е, че не се обръща достатъчно внимание на планинските и полупланинските райони у нас.

Вече доста обезлюдено е друго известно село в Пиринския край – Пирин. В него възлагат големи надежди на туризма. Посочват обаче друг абсурд. По 18-километровия път, който води от населеното място до хижа „Пирин", има около 3 км, които са в ужасно състояние. Преди години от парк „Пирин" ремонтирали част от пътната отсечка до хижата, която е на територията му. За да се стигне до нея обаче трябва да се премине през неотремонтирания участък, което на практика според местните хора е невъзможно.

Така по думите им се обезсмисля и направеният ремонт на пътя след това... Пред нашия екип от Югозападното държавно предприятие обещаха, че до края на месеца проблемният участък ще бъде ремонтиран.

Планинските села в Благоевградска област се топят заради липса на поминък
"Абсурдите с БНТ 2" - 06.06.2018

РЕКЛАМА