РЕКЛАМА


"Останете тук, където вашата история има значение" е посланието на Soft Unit Conference, една от най-големите технологични конференции в България. Откриването ѝ е в петък, 28 септември. За нея говориха в сутрешния блок Андрей Арнаудов, председател на Движение за национална кауза (ДНК), и Светлин Наков, създател на Софтуерен университет.

"Действително в България, в IT сектора, в дигиталните професии бъдещето е страхотно, много по-добро дори от Силициевата долина, ние сме част от света", заяви Светлин Наков.

В България един IT специалист живее много по-добре, отколкото в САЩ. И не става дума само за пари, трябва да се говори за това, че в България се създава интелектуален продукт, че имаме страхотен потенциал и трябва да го развиваме, подчерта създателят на Софтуерния университет и инициатор за тази конференция. И да върнем младите хора в България, защото тук има добри университети, където могат да се учат технологии, коментира Светлин Наков, като уточни, че не става дума за държавните такива.

"Ние в ДНК вярваме, че България дава ужасно много възможности, които ние може би не оценяваме тук", коментира Андрей Арнаудов. И посочи, че при демографския проблем, който има у нас, това е начинът да накарат младите хора да останат в България, а тези, които са заминали по икономически причини, да се върнат тук.

Какво още казаха двамата вижте във видеото.

"Останете тук, където вашата история има значение"
"Сутрешен блок" - 26.09.2018

РЕКЛАМА