РЕКЛАМА


Този брой на предаването проследява развитието на пет абсурдни казуса от 2017 година.

Започва с ерозията на дунавския бряг в село Ряхово, където дълбачките, добиващи инертни материали от реката, бяха спрени след протестите на местните хора.

Продължава с твърде малкия брой на леглата на болницата за рехабилитация в Полски Тръмбеш и отново поставя въпроса за липсващата балнеоложка оценка на водата, която се бави от МОСВ вече две години.

Трета тема в предаването са изоставените плантации на германската фирма "Лигнум" в България, в които са потънали 70 милиона евро спестявания на германски вложители – развитието на темата е, че след нашето предаване прокуратурата започна разследване.

Четвърта тема в предаването е продължаващото наводнение от високи подпочвени води в дворовете и къщите на хората от плевенското село Къшин, на които всички институции обърнаха гръб.

Последният казус - търсим развитието по темата за земеделските земи в община Вълчедръм, наети от хора, които нямат никаква връзка с имотите. Схемата се осъществяваше заради "вратичка" в законодателството. Институциите, които я разгадаха, не можаха да я спрат, защото тя все още е напълно законна. Парламентът, който трябва с промени в законодателството да пресече схемата, още се бави с приемането на закона.

Абсурдите за 2017 с екипа на БНТ2 Русе - 10.01.2018
"Абсурдите с БНТ 2" - 10.01.2018

РЕКЛАМА