РЕКЛАМА


Контейнерите в община Кубрат навсякъде преливат от боклуци. Причината е скандалът между кметската администрация и сметосъбиращата фирма „Еко 2015"ЕООД, довел до поредица от съдебни дела.

Преди броени дни дори беше обявено бедствено положение за една седмица, защото натрупването на боклуци води до опасности за здравето на хората и замърсяване на почвите, въздуха и водата. Общината през това време опитва да докаже, че договорът с фирмата от 2015 година е нищожен, но вече е изгубила едно дело в Арбитражния съд във Варна и е осъдена да плати 1 280 000 лева на „Еко 2015".

Кметът и екипът му обжалват това решение пред Върховния касационен съд. А през това време хората се чудят как да не бъдат затиснати под планината от отпадъци. Населението на община Кубрат е близо 26 000 души, които живеят в град Кубрат и още 16 села. Драмата с отпадъците вече е огромна навсякъде.

Заради миризмата и разпилените боклуци хората са започнали даже да ги горят, което е забранено. На места дори палят отпадъка вътре в контейнерите, с което ги повреждат, но така опитват да се спасят от миризми и зарази. Предаването „Абсурдите с БНТ2" търси причините и виновниците за скандала и се отзовава на сигналите на хората в най-критичните точки.

Община Кубрат зарината с боклуци заради скандал
"Абсурдите с БНТ 2" - 30.05.2018

РЕКЛАМА